Creste viteza la site folosind un serviciu CDN
Viteza unui website este foarte importanta pentru utilizatori, implica direct scorul SEO ce il aveti si in acelasi timp va tine vizitatorii pe website. Este dovedit ca majoritatea vizitatorilor nu vor astepta mai mult de 3-5 secunde pentru incarcarea unui website. E clar, fiecare vrea ca informatia ce o cauta sa ii fie oferita direct fara a fi nevoie sa astepte sau sa fie nevoie sa urmeze pasi ulterior.
Astfel pentru website-uri destul de incarcate, s-a ajuns la concluzia ca folosirea unui serviciu CDN va creste viteza de incarcare reducand timpul pentru servirea resurselor statice (imagini, css, js).
Ce optiuni CDN se pot folosi?
Aici pot vorbi destul de mult, pana acum am testat destul de multe versiuni gratuite si platite. Pentru varianta gratuita, aveti la dispozitie
- Cloudflare (Exista in cpanel)
- Incapsula (Exista in cpanel)
- Photon (WordPress jetpack)
Acestea vi le recomand, mai ales primele doua. Acestea sunt oferite direct in cPanel la fiecare client ce are gazduirea web la noi.
Ca si optiuni platie puteti folosi din nou
- Cloudflare
- Incapsula
Dar mai sunt cateva optiuni foarte bune, precum ar fi:
- MaxCDN
- Amazon CDN
Acestea sunt doar ce am folosit personal, insa sunt mult mai multe optiuni cum ar fi
- Akamai CDN
- CloudLayer
- CacheFly
si multi altii. Chiar si Google au avut o tentativa acum cativa ani pentru un astfel de serviciu, insa pana acum este tot in stadiul BETA. Performantele lasa putin de dorit, personal am vazut performante mai bune folosind direct MaxCDN.
Performanta si securitate intr-un singur loc
Pe langa viteza si performanta oferita de un CDN, unele dintre acestea ofera si optiuni de securitate. Aici ma refer mai mult la Cloudflare si Incapsula pe care inca ii folosesc in acest moment.
Cloudflare s-a dezvoltat foarte rapid intr-un timp relativ scurt, tin minte pe cand era doar simpla comunitate de utilizatori, iar acum a ajuns una dintre cele mai cunoscute companii in domeniul serviciului CDN. Pe langa viteza si optimizarea web folosita, aveti si optiuni de securitate, chiar si la planul gratuit.
Incapsula este putin mai nou insa si acestia incep sa creasca extrem de mult. Intr-un articol, scris de ei ce e drept, au sustinut ca pot face fata concurentei referitor la protectia DDOS.
Sursa: http://ddos-protection-services-review.toptenreviews.com/
Aveti si aici mai mult sau mai putin control asupra securitatii, din pacate atat pentru Cloudflare cat si Incapsula, aceste servicii sunt premium. Insa o anumita marja de securitate, spre exemplu protectie impotriva „botilor spam” (Spambot), este oferita gratuit.
Incapsula si Cloudflare le aveti toate in contul de gaduire si le puteti folosi direct pe domeniile voastre. nu ezitati sa le folositi.